Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, κερδίζεται.

Εξοικονομήστε χρήματα στην διατροφή σας

Εκτύπωση
PDF

 

Οι ανθυγιεινές τροφές δε συμφέρουν το πορτοφόλι σας μακροχρόνια...Food-icon

Το κόστος των τροφίμων παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ισορροπημένη διατροφή όσο και στη διαδικασία μείωσης βάρους. Συχνά, αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο το fast food να είναι πολύ πιο φθηνό από ότι μια σαλάτα ή ένα μαγειρεμένο φαγητό, μπαίνοντας στον πειρασμό να θεωρήσουμε πως ίσως μια πιο «ανθυγιεινή» διατροφή τελικά να είναι πολύ πιο συμφέρουσα για το πορτοφόλι μας. 

Η επιστημονική κοινότητα έρχεται να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση: Όσο πιο θρεπτικά είναι τα τρόφιμα που επιλέγουμε τόσο μεγαλύτερο το όφελος για την υγεία και τον οικονομικό προϋπολογισμό. Τη διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας των Η.Π.Α στις νέες διατροφικές συστάσεις του 2010, το οποίο εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει επιτροπή η οποία ελέγχει το διατροφικό και οικονομικό όφελος των τροφίμων.

Όφελος για την υγεία

Τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα ή τρόφιμα και ροφήματα με υψηλή θρεπτική πυκνότητα, όπως ονομάζονται, είναι αυτά που συνδυάζουν δύο χαρακτηριστικά: παρέχουν στον οργανισμό βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για την υγεία και ταυτόχρονα δεν έχουν πολλές θερμίδες. Τα τρόφιμα αυτά επίσης δεν περιέχουν επιπρόσθετο κορεσμένο λίπος, ζάχαρη και νάτριο. Με άλλα λόγια είναι φυσικά ή επεξεργασμένα τρόφιμα και ροφήματα που προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία μειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που προέρχονται από τις υψηλές θερμίδες, τα κορεσμένα λίπη ή το νάτριο.

Όφελος για την τσέπη 

Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλό όφελος για την υγεία επιφέρουν όφελος και στον προϋπολογισμό μας αφού βοηθούν στο να παραμένουμε υγιείς και να αποφεύγουμε έξοδα όπως αυτά της υγειονομικής περίθαλψης τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Παράλληλα, προσέχοντας τον τρόπο που αποθηκεύουμε, μαγειρεύουμε και συντηρούμε τα τρόφιμα μπορούμε να μειώσουμε κι άλλο το κόστος του νοικοκυριού. 

Τι μπορείτε να κάνετε: 

- Ψωνίστε τρόφιμα με βάση τις οδηγίες της Μεσογειακής πυραμίδας όπως δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά, ελαιόλαδο, θαλασσινά και ψάρια.
- Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, ώστε να δημιουργήσετε μια νέα συνταγή για κυρίως γεύμα ή σνακ με το φαγητό που περισσεύει από την προηγούμενη ημέρα.
- Όταν καταναλώνετε φαγητό από έξω αναζητήστε τρόφιμα που να είναι μαγειρεμένα με όσο το δυνατόν μικρότερες ποσότητες επιπλέον λίπους (όπως τα τηγανιτά), ζάχαρης ή νατρίου (αποφύγετε τις σάλτσες και το έξτρα αλάτι).
- Δημιουργήστε ή επιλέξτε σαλάτες ή σνακ με φρούτα και γιαούρτι στο γραφείο, αρκεί να εξασφαλίσετε τη σωστή συντήρηση τους.
- Επιλέξτε έξυπνα μικρογεύματα για το διάλειμμα: πάρτε μαζί σας φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή δοκιμάστε εμπλουτισμένους χυμούς όπως χυμός με έξτρα βιταμίνη C ή ασβέστιο.

Πρόσθεσε σχόλιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επερχόμενες εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

11-09-2011 - 29-10-2011

Daniel Silver, "Letting Go"

Η AMP έχει τη τιμή να παρουσιάσει την πρώτη ατομική έκθεση στην Αθήνα του Λονδρέζου καλλιτέχνη Daniel Silver. Η ανθρώπινη μορφή σε όλες τις ψυχολογ�...

Location: Αθήνα

12-09-2011 - 30-10-2011

Vamiali’s @ ReΜap 3, “Reach the sky”, a street art project

Στα πλαίσια του Remap 3, η γκαλερί Vamiali’s με μεγάλη χαρά παρουσιάζει το πρότζεκτ με τίτλο “Reach the sky” σε συνεργασία με την Αννέτα Παπαδάτου.  Σ...

Location: Αθήνα