Κανείς δεν θα ανέβει στην πλάτη σου αν πρώτα εσύ δεν σκύψεις

Για φοιτητές

Εκτύπωση
PDF

10 Τρόποι Εξοικονόμησης Χρημάτων για Φοιτητές

1. Μαγείρεψε! Μπορείς να κερδίσεις αρκετά χρήματα το μήνα. Επίσης τρέφεσαι και καλύτερα (από το να τρως κάθε μέρα πίτσες). Δεν είπα να κάνεις στιφάδο, αλλά κάτι απλό! 

2. Σταμάτα το κάπνισμα! Έστω ότι είσαι μέτριος καπνιστής, άρα καπνίζεις μισό πακέτο τη μέρα. Δηλαδή 180 πακέτα το χρόνο επί 3 ευρώ = 540 ευρώ το χρόνο! (και λίγα βάζω)

3. Σταμάτα τις «σπατάλες» του περιπτέρου! Δηλαδή να παίρνεις συνέχεια τσίχλες, καραμέλες, σοκολάτες, χυμούς κτλ. Με 1 ευρώ την μέρα εξοικονόμηση είναι 350 ευρώ το χρόνο…

4. Χρησιμοποίησε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Κόψε τα taxi συνέχεια… Χρησιμοποίησε βραδινά λεωφορεία, το Μετρό κτλ…

5. Κάνε λίστα για το super-market! Προγραμμάτιζε τις αγορές σου, ώστε να αποφεύγεις να παίρνεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή να αγοράζες από κάποιο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς πχ γάλα. 

6. Εκμεταλλεύσου το ότι είσαι φοιτητής! Με την φοιτητική ταυτότητα έχεις εκπτώσεις σε εισιτήρια αεροπλάνων, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέατρα, κινηματογράφους κτλ…

7. Μην βγαίνεις συνέχεια έξω! Μια έξοδος το βράδυ κοστίζει τουλάχιστον 10 ευρώ (αν συμπεριλάβεις το πως θα πας, κάτι που θα τσιμπήσεις στο δρόμο, το κόστος του καφέ ή του ποτού κτλ…)

8. Εκμεταλλεύσου τα «πλεονεκτήματα» γύρω από τη Σχολή! Μπορείς να φας φθηνά (ή δωρεάν στο εστιατόριο της Σχολής), να πιείς καφέ με 1 ευρώ κ.α. 

9. Προγραμμάτισε τα ταξίδια σου νωρίτερα! Ειδικά αν είσαι φοιτητής από επαρχία, και πρέπει να χρησιμοποιήσεις αεροπλάνα, βαπόρια κτλ. Για παράδειγμα εγώ κλείνω τα αεροπορικά εισιτήρια αρκετά νωρίς, και έτσι εξοικονομώ 40 με 70 ευρώ στο ταξίδι!

10. Βρες εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης. Δείτε με την παρέα ένα DVD σπίτι, ή παίξτε ένα επιτραπέζιο

Πρόσθεσε σχόλιο


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επερχόμενες εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

11-09-2011 - 29-10-2011

Daniel Silver, "Letting Go"

Η AMP έχει τη τιμή να παρουσιάσει την πρώτη ατομική έκθεση στην Αθήνα του Λονδρέζου καλλιτέχνη Daniel Silver. Η ανθρώπινη μορφή σε όλες τις ψυχολογ�...

Location: Αθήνα

12-09-2011 - 30-10-2011

Vamiali’s @ ReΜap 3, “Reach the sky”, a street art project

Στα πλαίσια του Remap 3, η γκαλερί Vamiali’s με μεγάλη χαρά παρουσιάζει το πρότζεκτ με τίτλο “Reach the sky” σε συνεργασία με την Αννέτα Παπαδάτου.  Σ...

Location: Αθήνα